(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Skoricove hvezdicky
Potřebné ingredience
4 bilky,
500g praskoveho cukru,
30g mlete skorice,
1,5 pol.lz. zitronove stavy,
550g najemno namletych mandli( ja jsem to udelala pul na pul s orechy)
Postup přípravy
bilky se vyslehaji pekne do husta a pomalu se k nim prisypava vsechen praskovy cukr,az hmota pekne leskne.
5 pol.lz hmoty oddelat do nejake misky a prikryt aby to neoschlo(pozdejsi poleva)
pak pridat ostatni ingredience,udelat pekne testo (bylo trosku mekkci,tak sem pridala malilinko mouky) ,udelat kulicku,zabalit do folie anechat 1 hodinu odpocinout v lednicce.
po odpocinuti(i vasem:-)) normalne zpracovavat(vypichovat hvezdicky) jako normalni jine testo a na plechu je pak pomazat polevou,kterou sme si predtim odlozili na stranu (bilky)
pred pecenim pokud mozno jeste na chvili zchladit.
na 250 stupnu asi tak 5 minut pict !!!!POZOR radeji si to hlidejte aby poleva moc neztmavla!!! moje sou nektere taky tmavsi ale original zustanou pekne bile...
nechte si chutnat sou jedinecne!!!! vsem pekne vanoce!!!
5 pol.lz hmoty oddelat do nejake misky a prikryt aby to neoschlo(pozdejsi poleva)
pak pridat ostatni ingredience,udelat pekne testo (bylo trosku mekkci,tak sem pridala malilinko mouky) ,udelat kulicku,zabalit do folie anechat 1 hodinu odpocinout v lednicce.
po odpocinuti(i vasem:-)) normalne zpracovavat(vypichovat hvezdicky) jako normalni jine testo a na plechu je pak pomazat polevou,kterou sme si predtim odlozili na stranu (bilky)
pred pecenim pokud mozno jeste na chvili zchladit.
na 250 stupnu asi tak 5 minut pict !!!!POZOR radeji si to hlidejte aby poleva moc neztmavla!!! moje sou nektere taky tmavsi ale original zustanou pekne bile...
nechte si chutnat sou jedinecne!!!! vsem pekne vanoce!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Farah
(upraveno)
23. 11. 2008, 13:11
Opravdu to pečete na 250 stupnů??? Nemá to být 150 stupnů??? Ta teplota se mi zdá strašně vysoká, abych ty hvězdičky nepřesušila.
bursa
(upraveno)
17. 12. 2007, 15:28
Dělám tyhle hvězdy také,ale jsou vždy tvrdé. Máte stejný problém?
gozilka
(upraveno)
20. 12. 2007, 19:25
@bursa
ne,tak to se mi jeste nestalo....sou vzdy pekne mekke,ale davam je dohromady k pernickum,kde je mam s kouskem jablka,aby zustaly mekke
shuli
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:01
Ivetko,máte je nááádhernéé.
gozilka
(upraveno)
17. 12. 2007, 15:16
@shuli
dekuji!
kvítečko
(upraveno)
16. 12. 2007, 0:11
skořici mám ráda ,vyzkouším
Holzi247
(upraveno)
15. 12. 2007, 22:57
Tohle cukrovi znam a naprosto je zboznuji. Zkuste schvalne, nez je budete pect, do prostredku nasypat malinko skorice, nejen ze bude lepe vonet, ale budou vypadat jeste nadherneji.